Hagmyren 22 augusti

Jimmy Dahlman fick tolvårige Rubrik Krax (e. Look de Star) i träning 1 juli. I sin första start sedan augusti förra året och ett kvallopp var han en vinnare. Femte segern i karriärens 110:e start. Det var ingen så kallad bluffseger. Från tredje utvändigt attackerade Jimmy och via en härlig svepning till spets 450 kvar var Rubrik Krax helt överlägsen. Anders, Robert och Josefin Bergström är ägare. Segertid 15,2/1640 meter och 10.000 kronor. Vinnarodds: 19,04.

Än värre oddsmässigt var segern med Blue Star Cantab (e. Make it Happen) som fick ett perfekt smyglopp i rygg på ledaren. Jimmy kunde vänta med attacken till in på upploppet och via en pigg avslutning avgjorde han på ett mycket säkert sätt. Segertid 16,0/2140 meter och 10.000 kronor. Fredrik Palm är tränare. Birgitta Andersson och Jens Näslund är ägare. Vinnarodds: 22,53 och en snygg dubbelseger för Jimmy.

Freckless (e. Scarlet Knight) försvarade sitt innerspår i volten till spets för Mathias Andersson. Där fick han bestämma tempot till en helt ohotad seger. Segertid 14,9/1640 meter och 10.000 kronor. Daniel Hansson är ägare och tränare.

Klack Alva (e. Tekno Odin) hamnade utan rygg för Robert Wilhelmsson. 1200 kvar kunde han krypa ned i rygg på ledande Sopranfaks/Jan-Olov Persson och de båda stack undan för övriga ut på slutvarvet. Robert kunde vänta med attacken till in på upploppet och Klack Alva avgjorde hur enkelt som helst med till synes gott om krafter kvar. Segertid 26,9/2180 meter. 10.000 kronor till Robert och Madeleine Johansson som ägare.

J-E GUSTAFSSON