Romme 23 augusti

Norskfödde Åttman Ö.K. (e. Bork Odin) öppnade vasst bakom bilen för sin ägare och tränare Erika Åsblom. Hon var i spets direkt. Sedan fick Erika bestämma tempot till en säker seger. Segertid 30,3a/2140 och 30.000 kronor. Tionde starten, av 40 totalt, i regi Erika och den andra segern.

”Jag har skött honom sedan han kom till Sverige. Nu fick jag chansen att leasa hästen. Han trivs bäst i spets och han är snabb när han håller sig till rätt gångart. Varje framgång är lika roligt för mig. Det här var min sjätte seger som kusk” ,sade Erika.

Hon har segrat på Solvalla i ett lärlings- och ungdomslopp med Action Launcher och hon var vinnaren i ett uttagningslopp till Dam-SM med M.T.Insider på Hagmyren som hon också är skötare till.

Treåriga Dån Klara (e. Klack Jo med Svall Ivar som morfar) galopperade bort sig i debuten för sin tränare Tomas Rosén. Nu med bara två hästar på start kunde Tomas enkelt ta hand om spets och där fick han bestämma tempot till en helt överlägsen seger. Segertid 34,5/2140 meter och 30.000 kronor. Ägare är Dånpilen KB i Söderhamn. Sture Rosén är skötare med Birgitta Lindström Rosén som uppfödare.

”Hon var lite stressad i första starten. Med bara två hästar på start blev hon lugnare och när vi fick spets så billigt fick hon trava på i sin egna takt”, sade Tomas.

Dån Klara är första avkomman till Skogsbo Stella som var en vinnare i karriärens fjärde start med Tomas. Ägarna har ocksså Dånpilen, sex segrar på 26 starter, som var en vinnare i sin andra start för Tomas.

J-E GUSTAFSSON