Jägersro 24 augusti

Det kördes sex uttagningslopp till Derbystoet med tuffa krav för att ta sig till finalen 5 september. Det gällde att vara etta eller tvåa. Fredrik Wallin hade härliga Sayonara (e. Donato Hanover), lillasyster till Conrads Rödluva 11,1 miljoner, till start och hon svarade för ett mycket starkt lopp som tvåa i mål för Carl Johan Jepson.

Hon hamnade som tredje häst efter körda halvvarvet som öppnades efter tuffa 08,4. 1300 kvar gled Carl Johan fram snett utvändigt ledaren och där fick Sayonara trava resten av loppet utan rygg. Hon fullföljde, i striden om andrapriset, på ett oerhört bra sätt. Ledande/vinnande Hall of Am/Magnus A Djuse segrade på topptiden 11,6a/2140. Marion Fouty Bon har det svenska rekordet på 11,3a/2140. Sayonara travade nya rekordet 1.12,0a/2140 och i prispengar 50.000 kronor till Fredrik som också är ägare med flera.

Ser man till tiderna i de respektive uttagningsloppen skulle de sex första i loppet som Sayonara var med i gå till final. Sayonara är med i premiechansen, vilket gör att hon kommer att vara en av de tolv finalisterna med chans på 2 miljoner kronor i förstapris. Fjolåret blev spolierat med blott sex starter då hon inte var kurant. Hon var en vinnare i Svampen som tvååring och hon grejade ett fjärdepris i Drottning Silvias Pokal. Han vann ett uttagningslopp till Stochampionatet och hon grejade ett sjättepris i finalen. Sju av hennes konkurrenter var också med i finalen i Stochampionatet. Tilda Express (oplacerad), Eagle Eye Sherry (trea), Loaded Maria (fyra), Hall of Am (femma), Globalizer (oplacerad), Honey Mearas (tvåa) och Global Brilliance (oplacerad). Nu är hon tillbaka som en av kullens drottningar.

Startlista till finalen 2140 autostart: Häst, placering, tid, tränare.

 1. Bring Me Wine (e. Chocolatier) 1:a – 12,9 André Eklundh
 2. Hoboken Am (e. Muscle Hill) 1:a – 12,8 Timo Nurmos
 3. Hall Of Am (e. Muscle Hill) 1:a – 11,6 Stefan P Pettersson
 4. Tilda Express (e. Readly Express) 1:a – 12,6 Marcus Lindgren
 5. Loaded Maria (e. Trixton) 1:a – 14,0 Markus B Svedberg
 6. Global Brilliance (e. S.J.´s Caviar) 1:a – 13,4 David Persson
 7. Sayonara (e. Donato Hanover) 2:a – 12,0 Fredrik Wallin
 8. Honey Mearas (e. Readly Express) 2:a – 13,4 Daniel Redén
 9. Juni Rapid (e. Maharajah) 2:a 13,7 Anders Svanstedt
 10. Heloise Am (e. Trixton) 2:a 13,1 Roger Walmann
 11. Eagle Eye Sherry (e. Bold Eagle) 2:a – 12,7 Björn Goop
 12. Globalizer (e. Bold Eagle) 2:a – 14,1 Jerry Riordan

J-E GUSTAFSSON