Bjerke 26 augusti

Det kördes tre uttagninslopp till det Norska Kriteriet. Kravet var att vara bland de fyra främsta för att gå vidare till finalen 12 september med 500.000 kronor till vinnaren. I ett av de tre loppen var Mjölner Malvin (e. Mjölner Herkules) en suverän vinnare för Oskar Kylin Blom. Oskar kunde överta spets cirka 1350 kvar och sedan fick han bestämma fram till 500 kvar. Då blev det rejäl körning när loppets spelfavorit Trö Kasper/Öystein Tjomsland, spelad till 14 på tian, attackerade från andra utvändigt. Mjölner Malvin svarade bra på attacken och han stack undan till en säker seger. Segertid 28,5a/2100 och 38.412 kronor till Nicklas Blom med flera.

Det kördes också två uttagninslopp till det Norska Derbyt. Oskar Kylin Blom hade Eld Tekno till start och han grejade en finalplats efter ett fint invändigt smyglopp. Även den finalen avgörs 12 september där vinnaren får 750.000 kronor.

J-E GUSTAFSSON