Bergsåker 28 augusti

Efter två misslyckade starter i Frankrike som sista uppgift förra året är härliga Activated (e. Jocose) tillbaka som en vinnare.

Det visade sig att hon efter en odling hade åkt på en bakterie som satte ned formen totalt. Efter behandling med pencillin kunde hon börja tränas igen. Hon hade inför uppgiften i ett försök i Diamantstoet – Lars Lindbergs Minne – tränat bra, men tränaren Fredrik Wallin ville ligga lågt inför årsdebuten och han ställde inga större krav på sin ögonsten. Nu fick hon ett fint smyglopp i fjärde utvändigt där Magnus A Djuse kunde vänta med attacken till in på upploppet. Via fjärdespår 250 kvar avlutade hon sylvasst till seger. Segertid 12,4/2160 meter via 11,6 sista 2000 och fina 200.000 kronor till Fredrik som också är ägare med flera.

Activated har haft en härlig karriär och nu är hon tillbaka som den vinnare hon är. Seger i Breeder´s Crown, Drottning Silvias Pokal och den största framgången i Stochampionatet 2019.

J-E GUSTAFSSON