Bollnäs 3 september

Icona Pop (e. Quite Easy U.S.) var en mycket fin vinnare för Mathilda Ek. Hon provade för spets men kunde inte ta sig förbi innerspårets Ess Joculus/Oskar Kylin Blom. Från utvändigt ledaren satt Mathilda lugn och efter 13,7 första 500 blev det lite lugnare med 16,5 första 1000. Ut på sista långsidan kom attackerna. Icona Pop såg stark ut i sista sväng och in på upploppet blev det en fight mellan Oskar och Mathilda där Mathilda hade den starkaste hästen. Segertid 16,4a/2140 och 10.000 kronor. Oak Hammer Stable AB är ägare. Tredje segern i karriären för Icona Pop. Två segrar med Mathilda och den tredje segern med syster Anna Ek. Mormor är Solitaire Spin som lämnade Jolly Rocket 4,4 miljoner som var Derbyvinnaren 1998.

Oskar Kylin Blom var en vinnare under kvällen med fyraåriga Shemeansmuscle (e. Muscle Hill). Efter en tuff inledning, 12,9/500, kunde han försvara sitt innerspår bakom bilen till spets. Nu fick han jobba ordentligt sista 700 då det var flera som tryckte upp tempot rejält. I sista sväng såg det inte så bra ut, men fyraåringen sträckte på sig och höll farten på ett fint sätt mot utvändigt Screams My Name/Elias Strandberg som också han höll farten starkt till andrapriset. Segertid 15,3a/1640 och 30.000 kronor till familjen Marcel Hjort som uppfödare, ägare och tränare med Eva Hjort som skötare.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON