Gävle 2 september

Femårige My First Offspring (e. Pastor Stephen) har haft en trög säsong hittills i sina första nio starter. Nu var han en vinnare för Mats E Djuse i ett lopp med 10.000 kronor till vinnaren. Från tredje utvändigt och attack 700 kvar till utvändigt ledaren i sista sväng avgjorde han på ett säkert sätt. Segertid 13,6a/1640. Uppfödare och ägare är Stall K&K och Vitskar AB med Fredrik Wallin som tränare.

Mats E Djuse var kvällens kusk med en fin dubbelseger. Treåriga Järvsö Sally (e. Järvsö Tore) visade i sin andra start fin inställning som en vinnare efter ett lopp utvändigt ledaren. Därefter har det blivit tre starter utan någon framgång. Nu visade hon återigen sin fina kapacitet. Efter en långsam inledning var hon med som sjunde/sjätte häst och det var ”mil” fram 800 kvar till ledande Rutbo Jocke/Johan Lindqvist. Mats E Djuse tog upp jakten 700 kvar och via andra utvändigt i sista sväng fick han greppet sista biten. Segertid 31,9/2160 meter via 30,2 sista 2000 och 28,9 sista 1000. Fina 50.000 kronor till uppfödaren, ägaren och tränaren Jan-Olov Persson. Linda Wretman är skötare. Järvsö Sally är sjunde avkomman till Järvsö Berta som också lämnat Järvsöodin 1,7 miljoner.

Fyraårige Cab Frontline (e. Caballion) visade bra kapacitet i sin första start i monté. Efter ett lopp i andra utvändigt där täten öppnade efter lite väl tuffa 13,9 första 1000 var han den starkaste sista halvvarvet för Jenni H Åsberg. Segertid 15,7a/2140 och 25.000 kronor. Ägare är Stig Helge Larsson i Bollnäs med Tomas Pettersson som tränare. Värt att notera är att storebror Sergio Frontline grejade andrapriset för Jonathan Carre. Loppet var det tolfte försöket i Gävleborgs Montéserie av 18 försök totalt. Emilia Leo toppar poängmässigt med 119 poäng. Jenni H Åsberg är nu på andraplatsen med 89 poäng.

Stall Tomas Pettersson kunde räkna in en fin stalldubbel när fyraårige Alfred R.G. (e. Tekno Odin) var helt ohotad från spets. Med bara två hästar på startvolten kunde han enkelt försvara spets sedan den enda konkurrenten på volten galopperade direkt. Där fick Tomas bestämma tempot och han visade fin känsla när han successivt drog upp tempot. Alfred R.G. höll ett säkert grepp mot mycket bra avslutande Tekno Lynet/Gunnar Melander som nu i flera starter visat härlig form och står på tur för en seger. Segertid 28,9/2640 meter och 25.000 kronor. Erik-Olof Parhans i Alfta är uppfödare med Runemo Gård AB som ägare. Alfred R.G. är tredje avkomman till Maja R.G. Mormorsmor Liana Best lämnade Trollfager 3,4 miljoner och Sveriges fjärde vinstrikaste kallblodiga sto Jenny R.G.

Fyraåriga Italienfödda Blu Di Prussia (e. Love You) var en suverän vinnare för Zeb Jonasson i det nionde försöket, av totalt tio, innan finalen 23 november, i Hedlunds Åkeri AB:s Körvsvensserie. Från åttondespår bakom bilen var det full fart framåt och via fjärde- och tredjespår och till slut utvändigt ledaren varvet kvar kunde hon överta spets halvvarvet kvar. Trots det tuffa loppet höll hon ett säkert grepp mot bra avslutande No Pressure/Andreas Lövdal som var loppets klara spelfavorit till 16 på tian. Segertid 13,3a/1640 och 25.000 kronor. Scuderia Verner SRL i Italien är uppfödare och ägare med R.T. Management. Alessandro Gocciadoro är tränare. I och med segern toppar nu Zeb Jonasson poängmässigt med sina 56 poäng.

Fyraåriga Swisha (e. The Bank) var en fin spets vinnare för sin tränare Jörgen Westholm i det sjätte försöket, av åtta totalt, i Maharajahs Stoserie. Hon öppnade bra bakom bilen och i första sväng kunde Jörgen överta spets utan strid. Efter lugna 15,5 första 1000 fanns det gott om krafter kvar inför slutrundan och hon höll ett säkert grepp mot mycket bra avlutande Gitte Silvåkra/Troels Andersen. Segertid 14,2a/2140 och 30.000 kronor till Granath Trotting och Invest AB.

Andra raka segern för femårige Noble Brodde (e. S.J.`s Caviar). Från spets var han helt ohotad för Jean-Claude Pace. Segertid 15,4/2140 meter. 25.000 kronor till Neb – Teamet AB med flera. Peter G Norman är tränare med Tiina Silaste som skötare.

Fyraårige Önas Power (e. Googoo Gaagaa med Varenne som morfar) hade långt fram från tredje utvändigt när tränaren Claes Sjöström attackerade halvvarvet kvar. Via en härlig avslutning fick han greppet sista biten på ledande Teus/Oskar J Andersson. Segertid 16,6/2160 meter. 25.000 kronor till Björn och Ulla Sjöström HB med flera. Linn Stolt är skötare. Första segern i den sjätte starten och ett fint intryck.

Treåriga Wagamama Pellini (e. Readly Express) har sett fin ut i sina första fem starter utan seger. Nu var hon en efterlängtad vinnare för sin tränare Markus Pihlström. Ulf Eriksson, enda körningen under kvällen, hittade fram till ett fint läge i tredje utvändigt. När han attackerade 700 kvar fick han rygg och via fjärdespår 300 kvar fick han greppet sista biten efter en härlig avslutning. Segertid 16,6/2160 meter. 40.000 kronor till AB Härnösands Schakt och Trädgårdsanläggningar. Ida Olsson är skötare.

Detsamma gäller femårige Global Agency (e. S.J.´s Caviar) som i sina första åtta starter i år grejat två andrapris trots flera starka lopp utan seger. Nu var han en mycket fin efterlängtad vinnare för sin tränare Mattias Djuse. Han öppnade vasst den första biten och via spets efter 12,2/500 och 15,2/1000 höll han ett säkert grepp även om smygkörde, rygg på ledaren, Double Formula/Oskar Kylin Blom, utmanade den sista biten. Segertid 14,3a/2140. 25.000 kronor till Easy KB. Hugo Metayer är skötare.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON