Hagmyren 5 september

Fromsomewhere (e. From Above) var en skrällvinnare för Håkan Wallberg. Håkan prickade starten perfekt från ett springspår och kunde överta spets efter körda 200 meter av Lovely Nova/Wilma Walbberg. Efter lugna 19,4 första 500 fanns det gott om krafter kvar inför slutrundan. Fromsomewhere var helt ohotad efter en snabb avslutning. Segertid 16,8/1640 meter och 10.000 kronor vilket var förstapriset i alla lopp under dagen. Annika Olsson i Årsunda är uppfödare och ägare. Fromsomewhere är enda avkomman till Wall Streets Queen som bara hann med elva starter och en seger. Familjen Olsson hade också mormor Annie Ex som var en vinnare på Gävletravet med Åke Svanstedt.

Sally´s Love (e. Love You) fick ett fint lopp i tredje utvändigt för sin tränare Kevin Svedlund. 700 kvar attackerade Kevin och via utvändigt ledande Kim Kardashian/Johan Brandel 550 kvar fick han ett säkert grepp på upploppet. Segertid 17,1/2140 meter. Ägare är Nytur HB i Sandviken med Sofie Svanberg som skötare. Årets 16:e seger för Kevin som nu är nära att passera 800.000 kronor i inkörda pengar. Stallet har över 600.000 kronor i tränarstatistiken.

Robert Wilhelmsson tog en lugn inledning med Klack Alva (e. Tekno Odin). Nu hamnade han utan rygg efter körda halvvarvet. 1400 kvar kunde han överta spets och sedan hade han allt under kontroll i en helt ohotad seger. Segertid 30,6/2140 meter. Robert och sambon Madelene Johansson är ägare. Tredje segern i karriären hittills och samtliga segrar på Hagmyren.

Fyraårige Mino Tabac (e. Mino) yngst i loppet som enda fyraåring, var en fin vinnare för Linnéa Alsén i karriärens första seger i den 24:e starten. Efter ett invändigt lopp och spets i sista sväng var Mino Tabac helt överlägsen. Hans värsta konkurrenter galopperade bort sig. Segertid 30,5/2660 meter. Easy KB är ägare med Gerth-Ove Karlsson som uppfödare. Mino Tabac är femte avkomman till Julia Tabac som också lämnat Grändens Lomma 794.000. Första segern alltså för Mino Tabac som under sin karriär hittills varit en fin investering. På sina första 24 starter har han bara varit oplacerad i två starter.

I karriärens tredje start var treårige Timotejs Peken (e. Uncle Lasse) en fin spetsvinnare för sin tränare Erik Lindegren. Han visade fin uppfattning när han öppnade stabilt och fint från ett femtespår i volten och efter körda 200 meter var han i spets. Erik fick bestämma i ett jämnt 1.18-tempo och in på upploppet stack han undan till en helt ohotad seger. Segertid 18,1/2140 meter. Ägare är Stall Peken´s vänner-Easy. Jenny A Björk är skötare.

J-E GUSTAFSSON