Jägersro 5 september

Fredrik Wallin kunde glädja sig åt en riktig skrällvinnare i Xanthis Delicious (e. Never Again) som var en suverän vinnare i ett försök i Diamantstoet med 110.000 kronor till vinnaren.

Från ett uselt utgångsläge, niondespår på tillägg, hamnade hon bra till i fjärde utvändigt för Claes Sjöström. 700 kvar kunde Claes följa med i rygg på stallkompisen Ies Elisabet/Magnus A Djuse och via en vass avslutning fick hon greppet sista biten. Segertid 11,9/1660 meter via flotta 10,9 sista 1000. Flenmo Egendom AB är uppfödare och ägare med Olle Lindström. Gabriella Boberg är skötare. Vinnarodds: 112,11!!!!! Nu har Xanthis Delicious, som sexåring, passerat en miljon i intjänade pengar. Ies Elisabet galopperade in på upploppet.

Sayonara (e. Donato Hanover) grejade ett andrapris i ett av uttagningsloppen till Derbystoet. Hon visade härlig form efter ett tufft lopp.

I finalen visade hon att formen var intakt. Efter en lugn inledning hamnade Carl Johan Jepson i tredje utvändigt. Där valde han att sitta kvar ut på sista långsidan när attackerna kom bakifrån. Med facit i hand gjorde han ett rätt beslut. Sayonara fick luckan cirka 250 kvar och hon avslutade vasst till ett tredjepris, knappt slagen om andrapriset. Vinnnade Honey Mearas/Örjan Kihlström (Daniel Redén tränar) travade 11,5, vilket också var ett nytt banrekord. Sayonara travade nya rekordet 11,7a/2140 via 09,9 sista 1000 och fina 500.000 kronor. Fredrik Wallin är ägare med flera. Sayonara har visat att hon hör hemma i den översta eliten bland de fyraåriga stona.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON