Bollnäs 11 september

Oskar Kylin Blom hade goda förhoppningar på Morotai Degato (e. Maharajah). Efter ett dramatiskt lopp stod han som en vinnare i Silverdivisionen.

Oskar laddade från start och via en mycket vass inledning kunde han överta spets i första sväng. Dock med en störning av innerspårets The Bald Eagle/Mats E Djuse som galopperade, vilket kostade böter och avstängning. Nu valde Oskar att släppa spets. Ut på slutvarvet blev det rejäl körning och han kunde glida ut i andra utvändigt. Där kunde han vänta med attacken till in på upploppet och efter en stenhård slutstrid avgjorde Morotai Degato via ett målfoto. Segertid 12,4a/2140 och 125.000 kronor. Ägare är Bloms Konsulting HB med flera. Fanny Blom är skötare. Årets tredje V75-seger för Morotai Degato.

”Det stämde inte helt in i första sväng. Jag tar på mig vad som hände. Det var för tight. Jag ville till spets och var inne på att det skulle kosta. Han är bättre på speed och det kändes bra att släppa till Van Gogh Z.S./Per Lennartsson som var en av favoriterna i loppet. Nu löste det sig helt perfekt ut på sista långsidan när jag kunde smyga med i rygg på Örjan Kihlström som offrat mycket kraft från varvet kvar. Jag vet att han alltid håller farten, men visst, det var stenhårt hela upploppet”, sade Oskar Kylin Blom.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON