Eskilstuna 14 september

Cést Peak (e. Sam Bourbon) kom i träning till Troels Andersen 1 augusti i år. Han började sin karriär med fem segrar på de första åtta starterna. Nu däremot hade han en trist formrad. I sin första start för Troels var han en vinnare. Från innerspåret bakom bilen blev det en lugn inledning och Troels hamnade i fjärde invändigt. Nu löste det sig helt perfekt. 900 kvar kunde han glida ut i andra utvändigt och Troels kunde vänta med attacken till in på upploppet. Det blev en stenhård slutstrid där Cést Peak avgjorde via ett målfoto. Segertid 15,4a/2140 och 10.000 kronor till ägaren Sune Hansen.

Efter en lugn inledning hamnade Eagle In The Sky (e. Muscle Massive) utvändigt ledaren. Valentin Prevost satt lugn utvändigt och cirka 300 kvar hade han skaffat sig greppet på ledaren. Eagle In The Sky höll ett säkert grepp på upploppet. Segertid 14,9a/2140 via 13,7 sista 1000 och 10.000 kronor till ägarna Hans Ulrich Bornmann och H G Plätzer. Sybille Tinter är tränare. Andra starten i regi Sybille och den första starten med Valentin som kusk.

En lugn inledning i montéloppet hamnade Ashram (e. Zola Boko) och Satu Liitiäinen sistefter körda halvvarvet av de åtta startande. 600 kvar avancerade Satu och efter en stark avslutning fick hon greppet sista biten i en stenhård slutstrid. Det krävdes ett målfoto. Segertid 16,8/2140 meter via 14,4 sista 1000 och 10.000 kronor till Stall Ashram med Tony Wallin som tränare.

J-E GUSTAFSSON