Solvalla 15 september

Treåriga Digger Pine (e. From Above) började sin karriär med att galoppera bort sig i de två första starterna. Nu ståtar hon med två raka segrar. I sin första seger på Romme visade hon fin styrka och inställning när hon kunde avgöra efter ett lopp utvändigt ledaren för Ulf Ohlsson. Nu fick hon ett fint lopp i andra utvändigt för Ulf Ohlsson. 700 kvar attackerade han och via utvändigt ledande Gävleägda Chasingneonrainbow/Magnus A Djuse, tränare Joakim Elfving (D.C.Konsult i Gävle AB och Urban Holm) sista halvvarvet avgjorde Digger Pine den sista biten efter en stenhård slutstrid. Segertid 15,5/2140 meter via 12,7 sista 1000 och 11,6 sista 800. 40.000 kronor till ägare Svante Racing KB i Mariestad. Mikaela Wahlberg är skötare. Årets 28:e tränarseger för Fredrik Wallin och nu har han passerat 5 miljoner i inkörda pengar.

J-E GUSTAFSSON