Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

All Evenemang

Kvällstrav – huvudbana*

29 oktober, 2020 @ 18:00 - 22:00

Evenemang Navigation

Torsdag 29 oktober är det toppsort med bland kallblodsloppen Jöns Olofssons Minne och Leufsta-loppet samt finalen i Maharajahs Minne och Vallonloppet för varmbloden. ATG arrangerar bl.a V64 och Dagens Dubbel!

Klicka här för att lyssna på kvällens speltips.

OBS! Tävlingarna körs utan publik men vi har tillåtelse att ha gäster på vår restaurang och i våra loger på Parketten för våra sponsorer. Ni kan även följa tävlingarna via ATG-Live och sista loppet går i mål ca 21.55.

RESTAURANGPLATSER TORSDAG 29 OKTOBER – VAD GÄLLER?
Till torsdagens V64-tävlingar på Gävletravet har vi huvudrestaurangen öppen, med fortsatta restriktioner. Vi kör en enklare meny bestående av Räksallad (169 kr), Räksmörgås (149 kr) eller Gräddstuvad pytt i panna med stekt ägg och rödbetor (135 kr).
Boka bord med fullständiga namn och vad ni vill äta: bokning@gavle.travsport.se.

Första start är 18.20 och restaurangen öppnar 17.00 för de som har en plats. OBS! Det går inte att komma till travbanan som publik om man inte har en plats på restaurangen.

Angående Coronavirus COVID-19
Endast tränare, kuskar/ryttare, hästskötare, hästtransportörer, funktionärer, Media och akrediterade fotografer och Gävletravets personal får vistas på Gävletravets stallbacke under tävlingarna.

Travbutiken håller också öppet som vanligt under tävlingarna för de aktiva.

Vi kör sex mycket fina kallblodslopp ikväll och det känns jättekul att den här ”kallblodskvällen” har blivit populär, den är sedan några år tillbaka återkommande i slutet av oktober. Hela 35 så kallade ”1000-poängare” kommer till start och mest poäng av dem alla har hemmahästen Bäcklös Faron (5987 poäng) som Oskar Kylin Blom startar i Jöns Olofssons Minne. Ett lopp som har körts sedan 1974 och sett många fina vinnare genom åren. Bäcklös Faron slutade tvåa i Svenskt Kallblodskriterium i somras och slog för en månad sedan svenska rekordet över medeldistans vid seger på Bergsåker. Nu handlar det om kort distans och 40 meters tillägg mot flera kapabla konkurrenter i lopp 5. Spännande!

Tangen Haap och Ängsborken möts för första gången någonsin! I dubbelcupen för kallblodseliten får vi se ett riktigt tungviktsmöte mellan Tangen Haap och Ängsborken. Björn Karlssons elvaåring har svarat för topplopp nästan hela året och ståtar nu med tre raka segrar i övertygande stil. Ängsborken har sett lysande ut i två raka segrar efter ett längre uppehåll. Alf och Jimmy Jonssons häst var ju bara slagen med en halv längd av självaste Odd Herakles i vintras och femåringen ser ut att kunna bli hur bra som helst. Nu möter han Tangen Haap för första gången och vi har även toppstoet Åsrud Vilja med samt andra kanoner som Pydin, Mel Odin och Björs Frej för att nämna några.

Tekno Jerven är en annan stjärna från stall Jonsson som glänst i två raka segrar och nu startar fyraåringen över tre varv för första gången i Sleipner Gävles Månadstäcke. Järvsöamatören Lars-Erik Karlsson plockar ut Alfa Lina och Mustang i Leufsta-loppet samt Alfie som slutade tvåa i Sto-SM i september och som i kvällens lopp möter vinnaren från det loppet, Simon Walls Silver Jossan. Där får vi också se stall Jonssons kapabla Granetta som var favroiten i Sto-SM. Och i nämnda Leufsta-loppet håller vi tummarna för Robert Wilhelmssons formstarka sto Skeie Lotta och Tomas Karlssons G.G.Qurre som möter några riktigt bra hästar med norske Mo Sjur i spetsen.

Finalen i Maharajahs Stoserie avgörs ikväll i lpopp 9 där segrande hästs ägare och uppfödare erhåller en fri levande fölavgift med avelshingsten Maharajah 2021. Ett otroligt pris från Menhammar Stuteri! Maharajah toppar fadershingstarnas liga i år med 25,5 miljoner kr inkört på våra svenskfödda avkommor. 15 ston gör upp om segern i ett lopp som på förhand ser öppet och spännande ut. Vi har även elitloppsfavoriten Elian Web till start i Vallonloppet över 1640 meter voltstart i lopp 6. Det är inte så ofta vi får se guldhästarna med dessa förutsättningar och den finska stjärnan som inte har startat sedan i augusti måste vara på tårna för att vinna då flera av motståndarna har kapacitet för att utmana. Nu startar han från spår 7 och möter bland annat Ural och Charrua Forlan som också fått bra utgångslägen och Hill Street och Bucks To Burn samt hemmahästen Västerbo Grosbois som visade gryende form i enklare sällskap senast och nu fick spår 1.

Dagens hålltider:
Kl. 15.15 Inskrivningen öppnar (tfn: 026-66 22 56)
Kl. 15.15 Banan öppnar för värmning
Kl. 16.30 Premielopp
Kl. 17.00 Kvallopp
Kl. 17.00 Restaurangen öppnar
Kl. 17.20 Provstarter bakom bilen
Kl. 17.45 Kvallopp
Kl. 18.05 Barfota- och vagninformation skall vara inrapporterad
Kl. 18.20 Start lopp 1
Kl. 19.30 Start V64®
Kl. 20.14 Start V4®
Kl. 20.56 Start DD®
Kl. 21.55 Tävlingarna avslutas

Klicka här för att ladda ner travprogrammet

Detaljer

Datum:
29 oktober, 2020
Tid:
18:00 - 22:00
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Gävletravet
Telefon:
026- 66 22 00
E-post:
info@travsport.gavle.se

Plats

Gävle
Gavlehovsvägen 14
Gävle, 806 33 Sverige
+ Google Map
Telefon:
026-66 22 00